Golvvård – Boka direkt

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Du kan även ringa oss direkt på 08-12002100 eller skicka mail till info@drott24.se.

Varför välja Drott?

 • Utbildad personal med kollektivavtal
 • Våra miljömärkta städmedel ingår
 • Försäkring utan bindningstid
 • 100% nöjd kund-garanti
 • Personlig service

​Vill du få en kostnadsfri offert eller veta mer om våra tjänster?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Du kan även ringa oss direkt på 08-12002100 eller skicka mail till info@drott24.se.

4 + 12 =

Så fungerar vår Golvvård

Vi vet att sten, trä och vinylgolv är en stor investering och med tiden kan dessa golv lätt förlora sin lyster. Istället så ser de tråkiga och slitna ut pga gångtrafik, smuts, grus, mat, dryckspill men även pga felaktiga rengöringsmetoder och rengöringsmedel.

Regelbunden rengöring och underhåll av dessa golv krävs för att hålla dem i bra skick året runt och minska behovet av att byta ut dem.

När ett uppdrag antas kommer vi att genomföra en undersökning och ta bilder på golvet för att bestämma dess typ, storlek och nivån på renoveringen eller restaureringen som kan krävas. När vi har sammanställt all information med vår prissättning, så kommer vi att skicka dig en offert tillsammans med våra rekommendationer för dig att överväga. När vi har genomfört jobbet kommer vi att förse dig med ett underhållsprogram som gör det möjligt för oss att ge råd om den bästa periodiska och årliga rengöringen och underhåll för att skydda och hålla golvet snyggt året runt.

Detta ingår i Drotts Golvvård

Vår golvrengöring och underhållsprogram är utformat för att rengöra och underhålla alla typer av golv, från hus till hotell, klubbar, gym, vårdcentraler, kontor, lägenheter, affärer och industrilokaler.

Våra rutin och återkommande städtjänster omfattar följande rengörings- och underhållsmetoder:

 • Avfettning
 • Maskindjuprengöring
 • Vaxavlägsning
 • Slipning
 • Finslipning
 • Polering
 • Tätning
 • Diamantpolering
 • Högglans och kristallisering

Kristallrent utför daglig och regelbunden rengöring på olika typer av golv som kräver olika underhållsprocesser för att förlänga livslängden och utseendet på golvet.

Marmorgolv – golvpolering och tätning

Om ditt marmorgolv håller på och bleknar pga smuts, repor och exponering för väder och vind, kan det vara dags att återställa den till sin naturliga skönhet. Rengöring av marmorgolv är mycket viktigt för att hålla dina golv fräscha. Efter flera år blir många marmorgolv repiga, fläckiga och visar tecken på slitage. Vi har möjlighet att ge livet tillbaka även till de mest slitna och skadade marmorgolven.

För att göra dina stenytor smidiga och reflekterande, använder vi oss av golvslipmaskiner och polermaskiner.

Den restaureringen består av en trestegsprocess:

  1. Slipning av stenytan med en diamantbelagd slipsvamp.
  2. Finslipa stenytan med en slipsvamp av finkvalitet. Finslipning av stenen ger en mycket slät yta men resulterar i väldigt lite glans.
  3. Polera stenytan med en pulverpolish som producerar den önskade glansen.

Kalksten – golvpolering och tätning

Ett kalkstensgolv är faktiskt ganska poröst och benäget att bli repigt, missfärgat och lättsprucket. Det måste också tillåtas att få andas, i stället för att bli täckt av syntetiska tätningsmedel eller uretan. Vi kan erbjuda rätt lösning för att skydda ditt kalkstensgolv med hjälp av högt genomträngande impregneringsmedel som penetrerar stenytan, men behåller stenens naturliga färger.
Den största orsaken till att polerade stengolv blir tråkiga är pga stor gångtrafik som sliter ner och trycker in damm, sand och grus. Även om reporna är väldigt fina i storlek, så täcker de så småningom större delen av ytan och med tiden dämpas den polerade ytan till den punkt att den förlorar sina reflekterande egenskaper.

För att göra dina stenytor smidiga och reflekterande, använder vi oss av golvslipmaskiner och polermaskiner.

Den restaureringen består av en trestegsprocess:

  1. Slipning av stenytan med en diamantbelagd slipsvamp.
  2. Finslipa stenytan med en slipsvamp av finkvalitet.Finslipning av stenen ger en mycket slät yta men resulterar i väldigt lite glans.
  3. Polera stenytan med en pulverpolish som får fram den önskade glansen.

Obs: – Kalkstensgolv kan läggas med antingen en finslipad eller polerad finish.

Travertin – polering och tätning

Travertin är en kompakt sort av kalksten som innehåller hål i olika storlekar, som bildas som ett resultat av det kontinuerliga vattenflödet genom stenen. Detta skapar ådror på travertin.
För dem som uppskattar travertin i sitt naturliga tillstånd, är det viktigt att förstå behovet av specialiserad underhåll. Hålen som skapades är särskilt utsatta för smuts och partiklar. Om den lämnas obehandlad kan det leda till missfärgning på stenen och därmed avvika från sitt naturliga utseende. Rengöring och återställande av travertin ser till att både den yttre glansen och den inre styrkan av golvet blir återställd och underhållen.

Kristallrent är specialiserade på restaurering av travertin och kan snabbt fylla alla hål med ett spackel som kan slipas och poleras för att få fram ett vackert och lättrengjort golv.

Restaureringen av travertin består av en trestegsprocess:

 1. Slipning av stenytan med en diamantbelagd slipsvamp.
 2. Finslipa stenytan med en slipsvamp av finkvalitet. Finslipning av stenen ger en mycket slät yta men resulterar i väldigt lite glans.
 3. Polera stenytan med en finslipande diamantbelagd slipdyna för att få fram den önskade glansen.

Terrazzo – polering och tätning

Terrazzo är en kombination av marmorbitar och Portland eller epoxibaserade bindemedel. Ytskiktet av ett terrazzogolv har extra marmorbitar som har lagts till under installationsprocessen för att täcka nästan 70% av det exponerade området, vilket ger den dess eleganta finish .

Förutom en periodisk restaurering av slitytan, så kommer terrazon att vara för evigt. Vår terrazzo restaurering process består av en flerstegs mekanisk process med diamantslipdynor och vatten.

Vanligtvis är detta en trestegsprocess som börjar med:

 1. Slipning av stenytan med en diamantbelagd slipsvamp.
 2. Finslipa stenytan med en slipdyna av finkvalitet. Finslipning av stenen ger en mycket slät yta men resulterar i väldigt lite glans.
 3. Polera stenytan med en finslipande diamantbelagd slipdyna för att få fram den önskade glansen.

Om du funderar på om du ska rengöra eller återställa ditt terrazogolv, så tar vi en närmare titt på din terrazzoyta. Har ytan varit smutsig under en lång tid och sliten under många år, är en fullständig restaurering rätt strategi. En rengöring skulle annars bara rengöra det översta lagret, men lämna all smuts och repor som samlats djupt inne i terrazzoporerna och skulle inte ge dig den tillfredsställelse du förväntar dig.

Trägolv – restaurering och underhåll

Slipning kan förvandla ett golv och samtidigt bevara dess naturliga egenskaper genom att ta bort fläckar, repor, märken och allmänt slitage som kommer att fräscha upp och återställa träets naturliga skönhet. Det är också ett bra sätt att öka värdet på din egendom.

Drott24

Varför anlita drott24?

Drott är en städfirma i Stockholm och din helhetsleverantör av städtjänster. Vi erbjuder all form av städning, allt från fönsterputsning, flyttstädning, hemstädning till kontors- och byggstädning.

Vårt mål är att kunna tillgodose alla typer av företag och privatpersoners behov, oberoende av vilken omfattning av städhjälp som sökes. För att göra det enkelt för dig som kund så erbjuder vi både löpande städabonnemang så som regelbunden hemstädning och städning för enskilda tillfällen så som flyttstädning.

De bästa villkoren

Alla anställda har kollektivavtal, pensionsavsättningar och andra förmåner.

Personligt startmöte

Vi kommer tillsammans överens om vilka rum som ska ingå, vad som ska göras och hur du vill ha det gjort.

Städmedel ingår

Vid start får du ett städpaket med microtrasor och moppskaft. Våra städmedel ingår och fylls på när de tar slut.

Din städning kan börja!

Tänk inte mer på strykning och tvätt, att putsa fönster eller rensa ogräs. Använd abonnemangets timmar till samtliga våra rut-tjänster.

FAQ

Vanliga frågor om vår Golvvård

Vi har samlat de vanligaste frågorna om golvvård vi får och svaren här. Om du trots allt inte hittar svaret på din fråga är vi aldrig längre än ett telefonsamtal eller mail bort.

Slipprocessen börjar med att golvet frigörs från alla möbler (vi kan göra detta mot extra kostnad). Därefter tätar vi rummet för att förhindra att damm sprids i hela huset eller lokalen. Först då börjar vi med slipningen, där ett tunt lager av trä avlägsnas tillsammans med smuts, bucklor och repor för att få fram de fräscha träegenskaperna nedan.

När golvet är klart, tillämpar vi tre lager av vattenbaserad lack, polerar varje lager för att säkerställa att det blir extra glans. Golvet brukar normalt vara torrt nog att gå på efter cirka fyra timmar, men vi rekommenderar att du inte flyttar tillbaka möblerna på åtminstone ett par dagar.

Få en kostnadsfri konsultation

Få en prisuppskattning.