Golvvård – RENA, GLÄNSANDE OCH LÄTTSTÄDADE GOLV MED HÖGGLANS

Twister: Diamond Sten system är en metod som är långsiktigt både billigare och bättre för miljön än traditionella metoder. Systemet består av rondeller preparerade med miljarder mikroskopiska diamanter i kombination med ett specialutvecklat rengöringsmedel – Twister: Är Resultatet blir rena, glänsande och lättstädade golv med hög glans.

Skicka oss ett intresseanmälan för en offert

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort.

10 + 14 =

Golvvård & Golv service

Vi vet att sten, trä och vinylgolv är en stor investering och med tiden kan dessa golv lätt förlora sin lyster. Istället så ser de tråkiga och slitna ut pga gångtrafik, smuts, grus, mat, dryckspill men även pga felaktiga rengöringsmetoder och rengöringsmedel.

Regelbunden rengöring och underhåll av dessa golv krävs för att hålla dem i bra skick året runt och minska behovet av att byta ut dem.

När ett uppdrag antas kommer vi att genomföra en undersökning och ta bilder på golvet för att bestämma dess typ, storlek och nivån på renoveringen eller restaureringen som kan krävas. När vi har sammanställt all information med vår prissättning, så kommer vi att skicka dig en offert tillsammans med våra rekommendationer för dig att överväga. När vi har genomfört jobbet kommer vi att förse dig med ett underhållsprogram som gör det möjligt för oss att ge råd om den bästa periodiska och årliga rengöringen och underhåll för att skydda och hålla golvet snyggt året runt.

Vi erbjuder följande golvvårdsjänster:

Stengolv – rengöring, restaurering, renovering, tätning, polering och underhåll
Trägolv – rengöring, polering, vaxning, oljning, tätning, polering och underhåll
Vinylgolv – rengöring, spraypolering, vaxavlägsning, tätning, polering och underhåll

Vi städar, renoverar och underhåller följande golvtyper:

 • Marmor, kalksten, travertin, terrazzo och granit
 • Sandsten, skiffer och terracotta
 • Trägolv och laminatgolv
 • Vinyl, linoleum, karndean och amtico
 • Keramik och porslin

Kristallrent är specialister på alla typer av golvvård, restaurering, underhåll och eftervård. Vårt renovering och underhållsprogram använder sig endast av lämpliga och miljövänliga metoder.

Rengöring och underhållsprogrammet

Vår golvrengöring och underhållsprogram är utformat för att rengöra och underhålla alla typer av golv, från hus till hotell, klubbar, gym, vårdcentraler, kontor, lägenheter, affärer och industrilokaler.

Våra rutin och återkommande städtjänster omfattar följande rengörings- och underhållsmetoder:

 • Avfettning
 • Maskindjuprengöring
 • Vaxavlägsning
 • Slipning
 • Finslipning
 • Polering
 • Tätning
 • Diamantpolering
 • Högglans och kristallisering

Kristallrent utför daglig och regelbunden rengöring på olika typer av golv som kräver olika underhållsprocesser för att förlänga livslängden och utseendet på golvet.

Marmorgolv – golvpolering och tätning

Om ditt marmorgolv håller på och bleknar pga smuts, repor och exponering för väder och vind, kan det vara dags att återställa den till sin naturliga skönhet. Rengöring av marmorgolv är mycket viktigt för att hålla dina golv fräscha. Efter flera år blir många marmorgolv repiga, fläckiga och visar tecken på slitage. Vi har möjlighet att ge livet tillbaka även till de mest slitna och skadade marmorgolven.

För att göra dina stenytor smidiga och reflekterande, använder vi oss av golvslipmaskiner och polermaskiner.

Den restaureringen består av en trestegsprocess:

  1. Slipning av stenytan med en diamantbelagd slipsvamp.
  2. Finslipa stenytan med en slipsvamp av finkvalitet. Finslipning av stenen ger en mycket slät yta men resulterar i väldigt lite glans.
  3. Polera stenytan med en pulverpolish som producerar den önskade glansen.

Kalksten – golvpolering och tätning

Ett kalkstensgolv är faktiskt ganska poröst och benäget att bli repigt, missfärgat och lättsprucket. Det måste också tillåtas att få andas, i stället för att bli täckt av syntetiska tätningsmedel eller uretan. Vi kan erbjuda rätt lösning för att skydda ditt kalkstensgolv med hjälp av högt genomträngande impregneringsmedel som penetrerar stenytan, men behåller stenens naturliga färger.
Den största orsaken till att polerade stengolv blir tråkiga är pga stor gångtrafik som sliter ner och trycker in damm, sand och grus. Även om reporna är väldigt fina i storlek, så täcker de så småningom större delen av ytan och med tiden dämpas den polerade ytan till den punkt att den förlorar sina reflekterande egenskaper.

För att göra dina stenytor smidiga och reflekterande, använder vi oss av golvslipmaskiner och polermaskiner.

Den restaureringen består av en trestegsprocess:

  1. Slipning av stenytan med en diamantbelagd slipsvamp.
  2. Finslipa stenytan med en slipsvamp av finkvalitet.Finslipning av stenen ger en mycket slät yta men resulterar i väldigt lite glans.
  3. Polera stenytan med en pulverpolish som får fram den önskade glansen.

Obs: – Kalkstensgolv kan läggas med antingen en finslipad eller polerad finish.

Travertin – polering och tätning

Travertin är en kompakt sort av kalksten som innehåller hål i olika storlekar, som bildas som ett resultat av det kontinuerliga vattenflödet genom stenen. Detta skapar ådror på travertin.
För dem som uppskattar travertin i sitt naturliga tillstånd, är det viktigt att förstå behovet av specialiserad underhåll. Hålen som skapades är särskilt utsatta för smuts och partiklar. Om den lämnas obehandlad kan det leda till missfärgning på stenen och därmed avvika från sitt naturliga utseende. Rengöring och återställande av travertin ser till att både den yttre glansen och den inre styrkan av golvet blir återställd och underhållen.

Kristallrent är specialiserade på restaurering av travertin och kan snabbt fylla alla hål med ett spackel som kan slipas och poleras för att få fram ett vackert och lättrengjort golv.

Restaureringen av travertin består av en trestegsprocess:

 1. Slipning av stenytan med en diamantbelagd slipsvamp.
 2. Finslipa stenytan med en slipsvamp av finkvalitet. Finslipning av stenen ger en mycket slät yta men resulterar i väldigt lite glans.
 3. Polera stenytan med en finslipande diamantbelagd slipdyna för att få fram den önskade glansen.

Terrazzo – polering och tätning

Terrazzo är en kombination av marmorbitar och Portland eller epoxibaserade bindemedel. Ytskiktet av ett terrazzogolv har extra marmorbitar som har lagts till under installationsprocessen för att täcka nästan 70% av det exponerade området, vilket ger den dess eleganta finish .

Förutom en periodisk restaurering av slitytan, så kommer terrazon att vara för evigt. Vår terrazzo restaurering process består av en flerstegs mekanisk process med diamantslipdynor och vatten.

Vanligtvis är detta en trestegsprocess som börjar med:

 1. Slipning av stenytan med en diamantbelagd slipsvamp.
 2. Finslipa stenytan med en slipdyna av finkvalitet. Finslipning av stenen ger en mycket slät yta men resulterar i väldigt lite glans.
 3. Polera stenytan med en finslipande diamantbelagd slipdyna för att få fram den önskade glansen.

Om du funderar på om du ska rengöra eller återställa ditt terrazogolv, så tar vi en närmare titt på din terrazzoyta. Har ytan varit smutsig under en lång tid och sliten under många år, är en fullständig restaurering rätt strategi. En rengöring skulle annars bara rengöra det översta lagret, men lämna all smuts och repor som samlats djupt inne i terrazzoporerna och skulle inte ge dig den tillfredsställelse du förväntar dig.

Trägolv – restaurering och underhåll

Slipning kan förvandla ett golv och samtidigt bevara dess naturliga egenskaper genom att ta bort fläckar, repor, märken och allmänt slitage som kommer att fräscha upp och återställa träets naturliga skönhet. Det är också ett bra sätt att öka värdet på din egendom.

Varför välja oss?

Liksom många aspekter av vår verksamhet, bygger vår framgång till stor del från mun till mun. Oavsett om det är golvmontering, golvslipning eller reparation, tar vi stor stolthet i att erbjuda den allra bästa servicen till ett konkurrenskraftigt pris. Det är en svår kombination att slå, och en som många av våra nöjda kunder kan bekräfta. Som följd rekommenderar våra kunder ofta oss till sina kollegor, vänner och familj.

Processen

Slipningen görs i tre steg; förberedelse, slipning, och finslipning.

Förberedelse

Smala luckor och små ojämnheter i golv fylls med hjälp av en lösningsmedelsbaserad harts. Bredare luckor eller hål behandlas genom träinlägg som sedan fylls med lösningsmedelsbaserad harts. Vi kontrollerar också och ordnar lösa brädor och ersätter dem efter behov. Övriga hål och ojämnheter fylls där vi anser det nödvändigt.

Slipning

Vi använder oss av dammfria slipmaskiner och vi börjar med ett grovt slippapper i upp till 7 steg för att avsluta med ett finare sandpapper.

Lackering

Vi använder en rad av slitstarka golvtätningsmedel som kommer i matt, satin och glansig finish, dessa vattenbaserade polyuretanlack är mycket slitstarka och kan användas i både privata hem och kontorsfastigheter. De har snabb torkningstid och minimal lukt.

Lasyr

Att applicera lasyr på ditt slipade golv ger rummet ett helt nytt utseende. Detta är särskilt effektivt om du letar efter en djup träeffekt om dina golvbrädor är i furu. Det finns ett brett utbud av färger att välja mellan för att hjälpa dig att skapa det utseende du önskar. Färger varierar från ljus ek fram till djup mahogny. Om du är osäker på vilken färg som fungerar bäst med ditt golv så behöver du bara fråga och vi kan hjälpa dig att göra rätt val.

Vad arbetet innebär

Slipprocessen börjar med att golvet frigörs från alla möbler (vi kan göra detta mot extra kostnad). Därefter tätar vi rummet för att förhindra att damm sprids i hela huset eller lokalen. Först då börjar vi med slipningen, där ett tunt lager av trä avlägsnas tillsammans med smuts, bucklor och repor för att få fram de fräscha träegenskaperna nedan.

När golvet är klart, tillämpar vi tre lager av vattenbaserad lack, polerar varje lager för att säkerställa att det blir extra glans. Golvet brukar normalt vara torrt nog att gå på efter cirka fyra timmar, men vi rekommenderar att du inte flyttar tillbaka möblerna på åtminstone ett par dagar.

Förberedelse och restauration

Du har kanske precis tagit bort en matta och upptäckt ett gammalt trägolv som har sett sina bättre dagar. Oroa dig inte, många äldre golv kräver en del förberedelser innan sliparbetet kan börja och våra anställda kan fylla håligheterna, reparera eller byta skadade eller saknade brädor, lister och reglar för att få ditt golv redo att slipas.

Färg, effekter, finish och tätningar

När golvet har blivit slipat kommer vi att behandla det för att skydda träet och hålla dess fina utseende under många år framöver. Du kan välja från en mängd olika ytbehandlingar, lackeringar, lasyrer och effekter.

Hur du bevarar dina golv

Behandla dina trägolv precis som du skulle göra med alla investeringar, så kommer de att ge utdelning.

Följ några enkla regler som du utför en gång i veckan så kommer dina golv att hålla livet ut.

Skydda dina trägolv

 • Se till att använda en dörrmatta direkt utanför och innanför rum som leder till utsidan av ditt hus, för att fånga upp smuts innan det kommer på dina golv.
 • Lyft dina möbler när du flyttar dom runt, dra dem inte på golvet.
 • Var noga med att använda möbeltassar för att undvika repor och märken.
 • Undvik att få vatten på dina trägolv och se till att städa upp spill omedelbart med en ren, torr trasa eller pappershandduk.
 • Låt inte dina katter eller hundar att löpa amok över dina trägolv och se till att hålla deras klor i schack för att undvika repor.
 • Stilettklackar ser bra ut men lämnar märken på trägolv, ta gärna av dem när du går runt inuti.
 • Direkt solljus kan blekna och missfärga trägolv över tid.
 • Använd lämpliga persienner eller gardiner där så är möjligt för att förhindra missfärgning.

Rengöring av dina trägolv

 • Dammsug eller sopa dina trägolv gång i veckan eller när de är smutsiga.
 • Dammsugning är i allmänhet bättre än att sopa då det suger upp smutsen rakt upp och undviker att dra raspiga grus- eller sandpartiklar över golvet.
 • Cylinderdammsugare är generellt bättre än de andra men använd den med golvinställningen eller med den mjuka borstanordningen.
 • När du tvättar dina trägolv, använd endast rengöringsmedel som är speciellt anpassat för användning på trägolv.
 • Använd så lite vatten som möjligt, helst med en lätt fuktad trasa eller nästan torr mopp och var särskilt sparsam med vatten på otätade golv.

Gör det själv

OK, du har bestämt att du vill ha ditt golv slipat. Nästa beslut är vem som ska göra jobbet?
Vänligen överväg inte att hyra golvsliputrustning och göra jobbet själv (eller din man / son / granne etc). Utrustningen från hyrbutiker är inte av samma sort som den utrustning som används av proffs. Du kanske tror att du kommer att spara pengar, men det är en falsk tro eftersom du behöver hyra 3 eller 4 maskiner för kanter, hörn osv och det kommer att ta 2-3 gånger så lång tid att uppnå ett hälften så bra resultat .
Glöm inte att det ofta inte ingår slipband och slipskivor i den angivna hyran, vilket du kommer att använda massor av på grund av maskinernas bristande effektstyrka. Om du gör det själv, så kommer du i de flesta fall bara att spara 500 kr – 800 kr och kommer att ha tillbringat några obehagliga, dammiga dagar för att nå resultat som kommer du att vara missnöjd med.
Vi inkluderar däremot alltid kostnaden för lasyr eller lack i vår offert. Hos andra måste du köpa detta utan någon rabatt. Räkna med att betala ca 600 kr för en 5 liters behållare.
Vi har tappat räkningen på hur många gånger vi har kallats in föra att ”slutföra” ett golv där någon har hyrt utrustningen och gett upp halvvägs igenom eller har varit missnöjda med de hack eller fula märken som utrustningen har lämnat. Detta är ett resultat av sämre utrustning och det slipper du när du väljer oss.